AZ EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA

BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT bejegyzésben az alábbi kulcsszavak jelentek meg:

 1. TE VAGY A KÖZÉPPONT
 2. EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA
 3. MINDEN LEHET ESZKÖZ
 4. GYAKORLÁS
 5. AMIBEN A LEGJOBB VAGY
 6. FOLYTASD / VÁLTOZTASS / HANGOLD FINOMRA
 7. FELISMERÉS / ELFOGADÁS / CSELEKVÉS
 8. MIÉRT helyett HOGYAN
 9. NEGATÍV / POZITÍV / SEMLEGES
 10. MÉG: MOZGÁS / ÉTKEZÉS / GONDOLKODÁS
 11. TÉR az AZONOSSÁGOK FELISMERÉSÉNEK KÉPESSÉGE
 12. JÓ és még JOBB SZOKÁSOK FELVÉTELE

Ez hát a mi közös, kis 12 pontunk!

Lépésről, lépésre vegyük át részleteiben mit is jelentenek számomra ezek.

(FONTOS! Az itt elhangzó gondolatok saját véleményemet tükrözik. A megállapítások mentesek az ítélkezés állapotaitól, pusztán megállapítások, hogy dolgozni tudjunk ezen helyzetekkel, felismerésekkel. Kérlek, gondolkozz, érezz most velem! Tegyük fel, hogy igazam van….de csak addig, amíg elolvasod az írást! Aztán vizsgáld felül! Aztán legyen saját döntés, hogy mi igaz számodra ebből.)

Folytassuk a következővel…

2.) Az egyéni felelősség vállalás időszaka: A tapasztalatom azt mutatja, hogy ha azt képzelem, hogy ‘már tudom’, akkor jön egy helyzet, mely megmutatja, hogy mennyire nem. Ezért ezt a mai témát tovább bontom, részeire.

 

EGYÉNI- Minden az egyéntől indul. Minden belőlem indul, és ezért minden hozzám is tér(TÉR) vissza. Minden! Az egyén lehetősége ez. Felismerni önmagát, megélni a jelen pillanatot, és élni benne, amennyire csak lehetséges. Amennyire a test, a lélek és a szellemem engedi. Egyéni…azaz EGYEDI az állapot ahogy belépünk e térbe, és ahogy elhagyjuk azt. Ezeken a pontokon mindig felismerjük magunkat. Ezek mindig magas energia potenciálok. (A hawkinsi rendszeren belül ezek az 1000-es állapotok) Ugyanis a be/le lépés a 3D-be csak egyetlen módon lehetséges. Ezért van, hogy születéskor nem vagyunk a beszéd, a látás, a hallás, tapintás,stb. valódi birtokában. A potenciálunk persze megvan, de birtokában nem vagyunk. Az egyén teljesen más szférából olvas’, érzékel. A test pedig képtelen követni oda az egyént, abba az érzékelésbe.

 

FELELŐSSÉG- Ezt a szót általában utáljuk. Valami olyan rögzült hozzá, hogy “le kell vinni a szemetet”, “mosogatni kell”, “el kell hozni az iskolából a gyereket”, “azt kell vállalnom, amit a főnök mond”, sorolhatnám. Pedig ezek nem is a felelősség vállalás állapotai. Ezek a kényszer állapotai.

A felelősség sokkal inkább ERŐ, TŰZ. Elhivatottság, mindenek felett. A felelősség vállalás, ha valóban az én döntésem, akkor gyönyörűség. Magam állok bele, mert részemnek érzem. Ezért a valós felelősség vállalás csodálatos dolog. Cseppnyi kikényszerítettség nélküli, jelen pillanatban levés. Megmutatja kivel, mivel van valós kapcsolatom, kapcsolódásom. És még valami: ebbe nem szólhat bele senki. Nem dönthetnek helyettem, csak ÉN, ÉN, ÉN!

 

VÁLLALÁS- szándék, elhatározás, kinyilvánítás

Mi szerencsések vagyunk, mert a magyarban a váll egy testrész is egyben. Jelképesen mutatva, hogy HOL VAN A TARTÁSUNK. A váll szavunk egyben egy jelképes ember alakot formál elénk. Megjelenik a váll, a teher hordozója. Ezért legtöbbször a nehézségekkel azonosítják, jelképrendszeren belül. Pedig a vállalás egy őrületesen nagy erőt is tartalmaz. Ha vállalok valamit, akkor kiállok érte. AZÉRT MERT ÉN DÖNTÖTTEM ÍGY! Ez az ÉN VÁLLALÁSOM. Ekkor a talpalatnyi földből(az egyetlen pontból; 1D ), melyen valójában kapcsolódóm a földdel, a vállalás által egy egyenes keletkezik (kiterjedés; 2D) ég és föld között. Ez a rovás írásban az “SZ”! A szentség….a SZÁL, a SZÁR! A kapcsolatom Istennel. Bennem ez a vállalás értelme, jelképe.

 

IDŐSZAK- No hát ez pedig azért fontos, mert a pillanatból kiragadva, egy egész sorozat pillanat részei vagyunk. Ez az időszak, mely pillanatok, percek, órák, napok, évek…összességei. De az alapja megint a PONT, a PILLANAT, mely kinövi magát a pusztán lineáris rendszerből. Teret valójában a TEST által nyer.

 

Ezért hát kicsit könnyebben értelmezhető, ha MOST az mondom, hogy MOST jött el a pillanat, mely a TÜZET tartalmazza azok számára, akik BELEÁLLNAK. De nem a harcba! Hanem a SZERETETBE! Amikor felvállalod önmagad, tested, lelked, hitvallásod, és bárki-bármit jelezvén vissza te magad csak’ MEGERŐSÖDSZ…pillanatról, pillanatra. Testben és lélekben, egységben, KÖZÖSSÉGBEN egyaránt.

 

Létre hoztunk egy olyan Társadalmat, mely minden eszközével elvonja a figyelmet az egyéntől, tőlem. Semmiért nem vállalja a felelősséget. Mindig ad egyfajta felmentést, felszabadítást, hogy mégsem én vagyok a felelős. Elvonva ezzel a fókuszt, magamról, és azokról a dolgokról, melyek részei az életemnek. Sem a földművelésben, állattartásban, sem a gazdasági folyamatokban (folytathatnám) nincs jelen az Élet. Semmi természetes nincs abban, amit élünk. Minden csak egyetlen dolgot próbál szolgálni, a profitot. Az állam, a szervei mind-mind ezt a rendszert kénytelenek élni. (Jelzem kénytelenek!) Ahogy egyre inkább az egyén is. Kicsavarva belőle, belőlem az utolsó cseppet is, mely a kreativitáshoz, az élet élvezetéhez kapcsol. Ez szinte már elviselhetetlenül észrevehetetlen. Az egyén ugyanis olyannyira elnyomja magában ezeket az érzeteket, hogy azt hiszi, az a természetes, ha nem jelenik meg benne.

Napi szinten találkozom olyanokkal, akik EGYÁLTALÁN nem kapcsolódnak érzéseikhez, és képtelenek felidézni azt.

Pedig…

 

Tudod, ez az időszak cseppet sem lesz most (2020.március) mentes az ítéletektől! Itt el kell szabadulnia az indulatoknak! Ugyanis most a FÉLELEM állapotaiban vannak a legtöbben. A vásárlási láz, az önzés, a teljes ijedelem eluralta a testet, mely eszköztelen. De mivel én meg a SZERETETRŐL beszélek, ezért látnunk kell, hogy az eszköztelen test nem ismer megoldást a FÉLELEMBŐL a SZERETETBE, csak az AKARATON keresztül. Ez pedig harcot jelent számára. A félelemből az akaratba lépés fordulópontja egész pontosan az érzelmekben a HARAG. No, hát ennek kell eljönnie. Ezzel a haraggal képes csak a képzetlen test felvinni energiáját az AKTÍV térbe. (Harag alatt PASSZÍV tér, Harag felett AKTÍV tér – Hawkins tudattérkép) Ez a lineáris működése a testnek, tudatnak, ha nincs belső tudat, felismerés önmagamról. Mindig így volt…és így is lesz.

De ez nem ítéletre érett állapot benned! Legalább is remélem nem. Ez egy tény. Ha energia oldaláról nézem egyszerű, belátható tény.

A képzett, eszközzel rendelkező test viszont képes az energiát egyből a SZERETETBE vinni. Mert a ráhangolódása már megvan. Hiába félt az előző pillanatban, a szeretet elérésének állapotát mindig tudni fogja már. Ez már az áthangolódással adott pontba jutás képessége, transzformációja. Ez már nem csak automata működés. Ez már gyógyítás’ is egyben.

Ezt a magyar hagyomány égig érő faként ismeri, mely képes a több dimenzió átlépésére. Itt lesz A és B pontból egy harmadik, a C. A háromszög itt jelenik meg, de ezt majd később…

FONTOS: Továbbra is ott kell felelősséget vállalnod, ahol TE JÁRSZ, ami ÚTBA ESIK. Ahova a Te kezed és hited elér. Addig! A többi a Többiek dolga. (Ha kukás vagy, akkor addig, míg a szemetet rendbe nem teszed a kitett kukák formájában. De nem neked kell leszállni és rendet tenni a házak előtt. Az a tulajdonosok dolga!)

Jóegészség’:

Csaba

EREDETI CIKK: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT

This article has 7 comments

 1. Pingback: TE VAGY A KÖZÉPPONT – TUDATFELETTI

 2. Pingback: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT! – TUDATFELETTI

 3. Pingback: MINDEN LEHET ESZKÖZ – TUDATFELETTI

 4. Pingback: GYAKORLÁS, GYAKORLÁS, GYAKORLÁS – TUDATFELETTI

 5. Pingback: AMIBEN A LEGJOBB VAGY – TUDATFELETTI

 6. Pingback: FOLYTASD, VÁLTOZTASS, HANGOLD FINOMRA – TUDATFELETTI

 7. Pingback: FELISMERÉS-ELFOGADÁS-CSELEKVÉS – TUDATFELETTI

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.