MINDEN LEHET ESZKÖZ

BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT bejegyzésben az alábbi kulcsszavak jelentek meg:

 1. TE VAGY A KÖZÉPPONT
 2. EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA
 3. MINDEN LEHET ESZKÖZ
 4. GYAKORLÁS
 5. AMIBEN A LEGJOBB VAGY
 6. FOLYTASD / VÁLTOZTASS / HANGOLD FINOMRA
 7. FELISMERÉS / ELFOGADÁS / CSELEKVÉS
 8. MIÉRT helyett HOGYAN
 9. NEGATÍV / POZITÍV / SEMLEGES
 10. MÉG: MOZGÁS / ÉTKEZÉS / GONDOLKODÁS
 11. TÉR az AZONOSSÁGOK FELISMERÉSÉNEK KÉPESSÉGE
 12. JÓ és még JOBB SZOKÁSOK FELVÉTELE

Ez hát a mi közös, kis 12 pontunk!

Lépésről, lépésre vegyük át részleteiben mit is jelentenek számomra ezek.

(FONTOS! Az itt elhangzó gondolatok saját véleményemet tükrözik. A megállapítások mentesek az ítélkezés állapotaitól, pusztán megállapítások, hogy dolgozni tudjunk ezen helyzetekkel, felismerésekkel. Kérlek, gondolkozz, érezz most velem! Tegyük fel, hogy igazam van….de csak addig, amíg elolvasod az írást! Aztán vizsgáld felül! Aztán legyen saját döntés, hogy mi igaz számodra ebből.)

Folytassuk a következővel…

3.) Minden lehet eszköz: A világ amiben élünk, az kerüli az új megtapasztalását. Egyszerűen beszűkült.

Nem vagyok negatív, reális vagyok. Nem azért mondom ezt, hogy elhatárolódjak, hanem, hogy bele helyezkedhessek újra. Úgy, ahogy ÉN szeretnék! Ez az ÉN életem, és nem vagyok hajlandó beengedni bármit is, bárkit is, ami/aki nem illik a képbe. Igen, ettől be is zárom a kört. Mégis….mivel látom, hogy a világ megőrült, inkább válaszom saját magam őrületét! Inkább játszom az udvari bolond szerepét, mint bárkinek utat engedjek.

Természetesen vannak Barátaim. Természetesen vannak egyet nem értőim, akár ellenségnek is mondhatjuk. De minden fél tudja, hogy mi van bennem. Véleményem csak EGY van.

Sokat tanultam az életben emberektől, helyzetekből.

Hálás vagyok minden bukásért!

De egy dologra rá kellett jönnöm: Minden lehet eszköz.

Ha el szeretnél érni valamit, minden lehet eszköz. Csak mondd meg, hogy mit szeretnél elérni, mondd el mi bánt, mi a félelmed, erősséged…és én tudni fogom, hogy érhetsz célt. Nem azért, mert ilyen erős vagyok, vagy mert mindent tudnék, hanem, mert olyan sokszor buktam már el. Azért, mert olyan sok helyzetben hoztam rossz’ döntést. Olyan sokszor ítéltek meg, és állítottak rólam pozitívat-negatívat, hogy egyszerűen nem érdekel a külső szemlélő véleménye. Olyan sokszor kaptam tüzet és vizet ugyanazért, hogy kénytelen voltam felül vizsgálni rendszereimet. Önmagamat. Ez nem jelenti azt, hogy el is kell mondjam, meg is kell osszam veled. Nem, magamon belül kell tudjam, hogy mi a megoldás. Mert ez egyszerűbb, mint gondolnád, és mert ez egyszerű matek.

Van, aki szerint jobb lettem. Van, aki már eleve megbélyegzett. És lesznek, akik csak a jövőben fognak majd megítélni. De rájöttem, hogy ítéletet csak az hoz, akinek érzelmi érintettsége van egy témában. Ezért ezt folyamatos megfigyelés alatt tartom magamban. Megfigyelem magam, hogy miben, mikor ítélkezem magamon belül. Ha fáj, ha nem, akkor is megpróbálom bevallani magamnak mi van legbelül. Peeeersze….Isten nem lettem. Sőt, a feleségem valószínűleg még rosszabbnál rosszabb történeteket is mesélhetne rólam. Mert neki Társ, Férfi és Barát is vagyok. (Ezeket a szerepeket már eleve nem egyszerű megélni, össze egyeztetni) De látom, hogy naponta bukom el Nála. Mégis megmarad a kapcsolat. Csiszolódik. Alakul. Bukik. Csiszolódik tovább…mert minden lehet eszköz.

Szóval nem lehet mindig fent’ lenni. Nem lehet mindig kerülni a bukást. Nem lehet pánik szerűen a sikerbe menekülni. Képtelenség. És az is lehetetlen, hogy a test szülte hullámzást elkerüljük, hogy a hawkinsi skála felső állapotaiban legyünk CSAK.

Ha kizárólag is csak a szeretettel szeretnél találkozni/dolgozni, akkor már most elveszett az út, amin járni vágysz. Nincs EGY állapota a három dimenzióban. Lentről legalább is nincs. Meg kell élned, meg kell tapasztalnod a lent és fent állapotait, hogy aztán eszközt, alkalmat, és főleg inspiráltságot találj, hogy elérd a semlegesség állapotait. Ide ugyanis nem mindenki merészkedik. Leginkább a pozitív térbe, szerelembe, bőségbe, egészségbe vágyunk. Ide legtöbbször a negatív érzéseken keresztül vezet az út. De majd erről is mesélek.

Szóval, ha eszköztelennek érzed magad, vagy úgy érzed, hogy azok az eszközök melyek rendelkezésre állnak, nem megfelelőek számodra, akkor fel kell fedezd a negatívnak vallott eszközöket.

Ezáltal lehetőséged lesz nem csak a szerelem állapotaival dolgozni, hanem a pl. a félelmeiddel is. Aminek amúgy van egy bazi előnye. A félelem többször áll a test rendelkezésre, mint a szeretet. De fontos, hogy tudd, én a szeretetben hiszek, és azt is tapasztalom.

Azok a félelmek, amiről itt beszélek, láthatatlanok! Pillanatnyiak, néha kisebbek, néha markánsabbak ezek a félelem állapotok, melyeket a napi működés oly kristály tisztán rejt el, hogy azt az elme képtelen észre venni. Csak akkor találkozhatsz ezekkel a pillanatokkal, csak akkor fedezheted fel, ha nem a füleddel hallasz, nem a szemeddel látsz. Csak akkor, ha megtanulsz befele figyelni. A meditáció állapotaiba jutni. Teljes testtel érzékelni. Az érzelmek negatív APRÓ ELEMEKBŐL ÁLLÓ állapotai sokszor sokkal erősebbek, mint a pozitív, szerelmes állapotok. Sokkal inkább észrevehetőek, ha céljaid a szerelemben vannak. De a félelem maga LÁTHATATLAN! Hogy lehet ez? Miért nem ellentmondás mindez? Azért, mert az elme takarja a maga félelmeit. Ahhoz, hogy be tudja igazolni önmaga igazát, takarja ezeket az állapotokat. Elvileg’ nem látszik. Ezért sokszor le is kerül a tudatalattiba, mint program. (Amit aztán dolgozhatunk ki érzelmi munkával.) Vagyis olyan, mintha létezne egy NAGY KÖZÉPPONT a félelem számára, és léteznének ennek kis, apró elemei, melyek mint nyomjelzők meg-meg jelennek egyik-másik élethelyzetben. A kicsik megjelennek, de bazi gyorsan törli/rejti is az elme, hogy a NAGY ne jelenhessen meg összességében, teljes súlyában. Hiszen akkor az egyénnek meg kellene változtatnia a jelenlegi állapotát. No ez hozza a folyamatos takarás, takargatás. Ha nem érted, ne csodálkozz….biztos “nem tudok jól fogalmazni”. De ha többször visszaolvasod, szépen lassan összeáll a kép. Megérted a Félelmet, mint indikátort, és megérted, hogy az agy miképp dolgozik össze ezekkel a helyzetekkel, hogy igazolja önmaga fontosságát. (Kérlek, ezeket értsd pozitívan! Fogd fel, mintha ez az egész színjáték lenne, és főleg ÉRTED lenne!)

No itt érkeztünk el a petting után a szeretkezéshez! Ez az a pont, ahol behatolhatunk. Ahol te is és én is élvezni fogjuk már végre ezt a helyzetet. Én azért, mert nem kell tovább darabolnom. Te meg azért, mert végre összeáll.

Mivel itt folyamatosan érzelmekről, energiákról, de élethelyzetekről is beszélek, ezért fontos megjegyezni azt, hogy EZ hozza át a nem megfogható, anyag nélküli világból a kézzel tapinthatót. Itt látható, hogy az érzelem hogyan szül tettet, ami a mi világunkban anyaggá merevedik’. Ez egy olyan pillanat, ami amúgy megfoghatatlan. Pillanatnyi töredékének a pillanatnyi töredéke.

A gondolat, az érzés, az érzet és a tett. Ezek a szereplőink. Ha valaki eltévedt volna. Ha valaki azt hinné, hogy ez egy lányregény, szombat esti orgiával.

Ha megoldást szeretnél, akkor a legtöbbször elviszed a dolgokat a falig. Lehetetlen helyzetet teremtve önmagadnak. Félelemmel teli, vagy épp a szerelem felperzselő állapotait megélő pontig. Ez hozza a változást. Egyszerűen megborítva az elme addigi állapotát. Mivel ekkor képtelen a keret megmaradni. Képtelen az elme nem felismerni, hogy nem az van, ami eddig a képzete volt. Muszáj változtatnia. Ez a pont viszont markáns felismerés. Ez FÁJDALMAS pillanat. Legyen az félelem, vagy szerelem, tök mindegy. A Behatolás FÁJNI FOG elsőre. Miért? Mert a test megfeszül. Ellenállása a tudatlansága miatt jelen van. Ez adja a fájdalmat. (A fájdalom mindig EZ: egy olyan potenciál, mely a test számára nem áll rendelkezésre pozitív energiaként. Ezért a negatív teret hívja támogatásul, de csak azért, hogy maga a teljes potenciál jelen lehessen a megvalósuláshoz. Mintegy azt mondva, hogy még mindig jobb a fájdalom, mintha nem jönne létre a magasabb potenciál) Szóval ha innen nézel a fájdalomra, innen nézel a félelemre mától, akkor ezek ugyanúgy eszközeid lehetnek. Nincs többé behatolás fájdalommal! Miért? Mert tudod, hogy a test meg fog feszülni, és mivel TUDOD, ezért nem fog megfeszülni. Mert már ismered a játékszabályt. Engedsz a keretnek, követed, és a félelem egyre inkább kezelhetővé, megélhetővé válik. Szinte már vágyod ezeket a helyzeteket. Mintha szeretni kezdenéd a fájdalmat. Mert tudod, hogy eszköz és a változás támogatója. Amikor TE diktálsz. Amikor te kezded el irányítani ezt a valamit, amit hívunk Életnek, közös tapasztalásnak, vagy épp pillanatnak.

Ezer szónak is egy a vége. Ha sokat buktál, ha sokat szexeltél, akkor nem a bukást vagy a szexet fogod keresni, mert már ismered. A kettőt egyszerre…az érzést magát fogod keresni, az lesz az, ami kell. Ami ösztökél, mint egy jó szamarat.

 

 

Olyan korban élünk, ahol bár sok technikai eszköz születik és vesz egyre inkább körül minket. Mégis ez önmagunk felé terel. Egyre többen lesznek azok, akik magukkal kénytelenek foglalkozni. Nincs menekvésük! Elsőre még eszköztelenek is. De egyre inkább kiderül, hogy ezek az eszköztelen emberek, akik a falig tolták a folyamataikat már változtatni akarnak. Elsőre nagyobb a félelmük, mint a vágyuk, vagy valódi akaratuk, de a spirál már rég elindult. Olyan korban élünk, ahol ez mindenkinek inge. Legyen az milliárdos, vagy nincstelen. Legyen tanult, vagy atlan/etlen. Az az energia, ami körbevesz nem hagy menekvést. A felismerések állapotai vannak. Belül forradalom folyik. De azt hiszem ezt egyre többen fogják meglátni.

Most pedig azt kérem tőled, hogy ÍTÉLET NÉLKÜL PRÓBÁLD BEZÁRNI A BEJEGYZÉSEMET. Engedd el!!! Ezzel majd megjelenik (amikor a leginkább alkalmas) számodra a nem elmével kapcsolódó részed, és gondolatok, érzések, érzetek, formájában lefordítja azt, amiről beszéltem. Ezzel részeddé válik. Váljon részeddé, bárhogy is döntesz, bárhogy is cselekszel, én ezt kívánom!

 

 

Jóegészség’:

Csaba

EREDETI CIKK: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT

This article has 6 comments

 1. Pingback: AZ EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA – TUDATFELETTI

 2. Pingback: TE VAGY A KÖZÉPPONT – TUDATFELETTI

 3. Pingback: GYAKORLÁS, GYAKORLÁS, GYAKORLÁS – TUDATFELETTI

 4. Pingback: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT! – TUDATFELETTI

 5. Pingback: AMIBEN A LEGJOBB VAGY – TUDATFELETTI

 6. Pingback: FELISMERÉS-ELFOGADÁS-CSELEKVÉS – TUDATFELETTI

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.