FOLYTASD, VÁLTOZTASS, HANGOLD FINOMRA

BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT bejegyzésben az alábbi kulcsszavak jelentek meg:

 1. TE VAGY A KÖZÉPPONT
 2. EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA
 3. MINDEN LEHET ESZKÖZ
 4. GYAKORLÁS
 5. AMIBEN A LEGJOBB VAGY
 6. FOLYTASD / VÁLTOZTASS / HANGOLD FINOMRA
 7. FELISMERÉS / ELFOGADÁS / CSELEKVÉS
 8. MIÉRT helyett HOGYAN
 9. NEGATÍV / POZITÍV / SEMLEGES
 10. MÉG: MOZGÁS / ÉTKEZÉS / GONDOLKODÁS
 11. TÉR az AZONOSSÁGOK FELISMERÉSÉNEK KÉPESSÉGE
 12. JÓ és még JOBB SZOKÁSOK FELVÉTELE

Ez hát a mi közös, kis 12 pontunk!

Lépésről, lépésre vegyük át részleteiben mit is jelentenek számomra ezek.

(FONTOS! Az itt elhangzó gondolatok saját véleményemet tükrözik. A megállapítások mentesek az ítélkezés állapotaitól, pusztán megállapítások, hogy dolgozni tudjunk ezen helyzetekkel, felismerésekkel. Kérlek, gondolkozz, érezz most velem! Tegyük fel, hogy igazam van….de csak addig, amíg elolvasod az írást! Aztán vizsgáld felül! Aztán legyen saját döntés, hogy mi igaz számodra ebből.)

Folytassuk a következővel…

6.) Folytasd, változtass, vagy hangold finomra:

A benned levő állapotok ebbe a helyzetbe kerülhetnek. A JiChing persze mást mondana, mert ott vagy jin, vagy jang energiák vannak. De ez most a folyamataidról szól.

A “folytatás” annak szól, hogy érzed, amit tettél az hatékony, életképes és még oka van a jelenlétének. Itt ki kell tartani, folytatni kell. A “változtass” kimondottan a belátásodnak szól. A “finomhangolás” pedig annak, hogy érzed a lényeg jól működik, de valamit még lehet javítani.

A helyzet az, hogy vannak, akik ezeket a működéseket nagyszerűen megérzik, végzik, és ez nekik mint egy képesség létezik. Vannak, akiknek néha megy, néha nem. Vannak életterületek, ahol működik, vannak, ahol nem. És vannak olyanok, akik állandó hadakozásban vannak mindenféle változtatással, folyamattal.

Magam részéről nem azt javaslom, hogy próbálj meg mindenhol jó lenni! Hanem, hogy figyeld meg ennek dinamikáját az életedben. Ez által megláthatod azt is, hogy a folyamataidnak mindig ciklikussága van. Ez a ciklikusság kell, hogy felismerésre kerüljön. Ha erre rájössz, akkor egy JOKER van a kezedben. Gyűjtsd hát ilyen lapokat! Legyen minél több a kezedben! Ha meg tudod figyelni a folyamataidat, és azok AZONOSSÁGÁT, CIKLUSAIT, és DINAMIKÁJÁT, akkor sokkal egyszerűbben fedezheted fel az életed nehézségeit, és azok megoldásának leghatékonyabb módját.

Azokhoz nem kívánok szólni, akik eszköztárában megvan a képesség. Akik maguktól jönnek rá a megoldásaikra. Azokhoz sem, akik mindig csak elakadnak. Bár azt gondolom, hogy Ők nem is ezt a blogot olvassák.

Azokhoz kívánok szólni, akik bukdácsolnak’!

Azokhoz, akiknek egyszer sikerül megfigyelni a folyamatot, aztán egyáltalán nem. Azokhoz, akik néha ráéreznek, néha nem. Akik néha csesztetik magukat, hogy nem sikerült eltalálni, ráérezni, és időben változtatni…máskor meg simán átsiklanak a megoldásba.

Tudod ez olyan, mint a légzés. Egyszerűen ennek magától kellene mennie, de mivel a figyelmed el lett vonva, ezért felborult a rendszer. A természetes folyamat változott meg. Ehhez kell csak vissza találni. Mondjuk az igaz, hogy ehhez szinte mindenki egyedi úton jut csak hozzá.

Természetesen arról beszélek, hogy vannak jól felismerhető folyamatok az életben, melyek valahogy maguktól jól mennek, a többiek meg a Teremtőneksemakarnaksikerülni’! Mondok egy példát: Nekem a kapcsolatteremtés alapenergiám, ezért mindig tudom, hogy miképp kell megszólítani egy embert. Még a legszokatlanabb helyeken, helyzetekben is el tudom találni a megszólítás módját. Valahogy fel tudom venni a ritmusát már előre, mielőtt odamegyek hozzá. Valahogy magától működik. (Persze ettől még vannak olyanok, akik nem tudnak hozzám kapcsolódni, de velük nincs is feladatom.) Aztán ott van ellenpéldának a …..hát ezt inkább egy belsős csoportban. Gyere és gyakorolj velem, velünk, és megláthatod te is az én saját gyengeségeimet.

A FOLYTASD’ felismerése azért fontos, mert nem elég sütkérezni a napsütésben, a csodaszép energiákban, hanem ekkor lehet legjobban megfigyelni a teremtő energiánkat, és azt, hogy KI IS VAGYOK VALÓJÁBAN. Ekkor Teremtőnek érzem magam, és kiderül, hogy ez a teremtés mit hoz ki belőlem. Hogy önzőkké, saját magamat felmagasztalóvá, alázat nélküli létezővé, vagy Megtapasztalóvá válok. Az, aki kívülről tudja figyelni magát, és még ebben a helyzetben is önazonos tud maradni. Akihez ez az állapot folyamatosan tud áramlani, vagy le kell essen’ erről az energiáról. (Persze a tér dinamikája nem engedi a testet, az elmét és a személy folyamatait sem állandóan magas energiában létezni, ezt fenn kell tartani valahogy. A leesések mindig ott vannak, de van, hogy nagyon rövidek. Ez a művészet benne.)

A VÁLTOZTASS’ állapota azért érdekes, mert van mindig egy pontja, ahol már elvárható a változtatás, és van egy pontja, ahol szükségszerű. Ez a változás, változtatás az együtt áramlással hoz lehetőséget. Mintha lenne egy folyó, ami folyamatos folyásával állandónak tűnik ugyan, de mégis mozgásban van. Ez a folyó az irány, a tér és a direkció is maga. Ez az áramlás mintegy hatással van a testre, elmére, létezőre, létezésre. Mint egy vonzalom. Ami mindig kívülről ad feladatot, beláthatatlanságával. És folyamatosan változást hoz magával. Arra kényszerítve’ engem, hogy ne ugyanonnan szemléljem a világot, a problémát, a feladatot. A változtass elég markáns állapot. Itt nincs érzem, vagy nem érzem. Értem, vagy nem értem állapot. Itt, konkrétan a lábamon állnak! Vagy arrébb megyek, és akkor azért, vagy odavágok, és akkor azért. De a helyzet meg fog változni.

Ha én nem teszem meg. Akkor a Tér kényszeríti ki. Ha magam nem lépek, akkor a környezet, az általam ismert, belakott tér hoz olyan döntéseket, melyek kimozdítanak. ÉS A LEGFONTOSABB, hogy ilyenkor valamiért nem hozok döntést! Alapjaiban azért, mert leginkább nem is szeretnék tudni arról, hogy változtatnom kellene, illetve azért, mert van egy FÉLELEM az állapoton. Ami miatt rá se szeretnék nézni, nehogy foglalkozni kelljen vele. (Minden alternatív terápia ebbe az irányba segíti a felhasználóit, a félelem eltávolítására ebből a térből. Az érzelmi munka ezt jelenti!)

A FINOMHANGOLÁS’ egy folyamatos visszajelzésekből, ellenőrzésekből’ álló automata és félautomata rendszer része. Amikor a test egésze, a felvett készségekkel együtt, magától végez egy ellenőrzést, és az általa érzékelhető térben támogatja az egyén folyamatait. A finomhangolás már az, ami a művészet részét tudja képezni, ha valaki bukott már elégszer. Mivel ezek a bukások attól is bekövetkezhettek, hogy túl korán, vagy túl későn….esetleg túl sokat, vagy épp túl keveset tettem a célom érdekében.

Fontos, hogy a FOLYTASD, a VÁLTOZTASS, és a HANGOLD FINOMRA mindegyike egyedi megítélést igényel! (Sajnálom, hogy általánosságokban írok, de szeretném, hogy el tudj vonatkoztatni saját elakadásodtól! Szeretném, hogy egy legtöbb helyzetben használható receptet’ láss magad előtt, amit használni is tudsz!)

 

 

VÉGÜL: Szerinted most mi következik? Változás? Igen! Sokaknak! De van egy csomó ember, akiknek már csak finomhangolás! Van, aki már most ugyanazt éli, ami következik. Elvész a pénzuralom…persze az agóniája meglesz előbb….de aztán átveheti a józan ész az uralmat. Csak előbb mindent tönkre kell vágni.

A kérdés, hogy ki-kivé válik, és ki-miből tanul. ÉN, TE…mivé válunk, és miből tanulunk. Van, aki továbbra sem változtat, és ezért birkává lesz. Lesz, aki erőből változtat, és farkassá válik. Lesz, aki csak állítgat a rendszerén, mert az már ennek előtte is etikusabban, természethez illeszthetőbben, igazabban működött, mint sokan másoké, és ő simán csak szeret tovább. De ez ítélet! Mindenkinek a maga ítélete! Van, aki pont máshol fog farkast látni, és ez ettől szép. Pont ettől élő. Ahogy a természetben is van aki gyógyírt, van, aki ételt lát az adott helyzetben.

Egy biztos, a testi tünetek, a vírus megjelenése után jön a következő lépés, a gazdasági rész, a krízis. Amit már mindannyian látunk, de keveseknek adatik meg, hogy élni tudjanak vele. Majd (végül) jönnie kell a morális résznek. Ahol elválik ki kinek farkasa, ebe, és birkája.

Kívánom, hogy használjuk ki a helyzetet! (Mert a java csak most jön. A lecke megvan, de csak most megyünk be(-le) az iskolába.) Magunk előnyére! De szívből! A józan ész, és a szív által diktált előnyből kovácsoljunk újra közösséget, közös teret. Legyünk hűek magunkhoz és ahhoz, hogy most feladatot és lehetőséget is kaptunk. Legyen ez a lehetőség, amikor megmérettetik, mindenki egyesével, és közösen…és mindenki, mondom mindenki vigye el végre a pálmát! Mert ez bizony eléggé közös tapasztalás. Nyerjünk hát közösen végre! Egyesítsük a tőkét az eszközeinkkel, és a valós tenni akarással. Jónapot’

 

Csaba

EREDETI CIKK: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT

This article has 4 comments

 1. Pingback: FELISMERÉS-ELFOGADÁS-CSELEKVÉS – TUDATFELETTI

 2. Pingback: GYAKORLÁS, GYAKORLÁS, GYAKORLÁS – TUDATFELETTI

 3. Pingback: AZ EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA – TUDATFELETTI

 4. Pingback: MIÉRT helyett HOGYAN – TUDATFELETTI

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.