FELISMERÉS-ELFOGADÁS-CSELEKVÉS

BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT bejegyzésben az alábbi kulcsszavak jelentek meg:

 1. TE VAGY A KÖZÉPPONT
 2. EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA
 3. MINDEN LEHET ESZKÖZ
 4. GYAKORLÁS
 5. AMIBEN A LEGJOBB VAGY
 6. FOLYTASD / VÁLTOZTASS / HANGOLD FINOMRA
 7. FELISMERÉS / ELFOGADÁS / CSELEKVÉS
 8. MIÉRT helyett HOGYAN
 9. NEGATÍV / POZITÍV / SEMLEGES
 10. MÉG: MOZGÁS / ÉTKEZÉS / GONDOLKODÁS
 11. TÉR az AZONOSSÁGOK FELISMERÉSÉNEK KÉPESSÉGE
 12. JÓ és még JOBB SZOKÁSOK FELVÉTELE

Ez hát a mi közös, kis 12 pontunk!

Lépésről, lépésre vegyük át részleteiben mit is jelentenek számomra ezek.

(FONTOS! Az itt elhangzó gondolatok saját véleményemet tükrözik. A megállapítások mentesek az ítélkezés állapotaitól, pusztán megállapítások, hogy dolgozni tudjunk ezen helyzetekkel, felismerésekkel. Kérlek, gondolkozz, érezz most velem! Tegyük fel, hogy igazam van….de csak addig, amíg elolvasod az írást! Aztán vizsgáld felül! Aztán legyen saját döntés, hogy mi igaz számodra ebből.)

Folytassuk a következővel…

7.) Felismerés-Elfogadás-Cselekvés:

Majd újra Felismerés-Elfogadás-Cselekvés, és újra…

…nem folytatom, de valójában ezt tesszük, folytatjuk egy életen át. Igaz, különböző életterületeken, de valójában ez történik folyamatosan.

Tudod ez az élet, amiben közösen létezünk, egy egyszerű hármasságra épül. Aminek a célja a CSELEKVÉS. Cselekvés a JELENBEN. Cselekvés, mert Istennek nincs keze. Nem tud megvalósítani semmit, Nélkülem. Nélküled. Mert bár lát mindent, ahogy te is érzékelni tudod a test, a tested minden rezdülését, gondolatát. Ő az összes test érzését, gondolatát hordozza’, hiszi, éli.

Olyan ez, mint egy online játék. Ahol te, mint egyszerű júzer’ felruházod a saját avatárodat különböző eszközökkel. Kiválasztva a pajzsot, lándzsát, és egyéb varázs képességeket. De közben van egy ADMIN, egy oldal tulajdonos, aki az összes karaktert látja. Tisztában van a folyamatokkal, és egy számítógépes szekvencia ( *az informatikában a szekvencia az elemi programozási struktúrák egyike, a sorban egymás után való utasítások végrehajtása) által generálja a grafikát, és a pályákat ahhoz, hogy én ezt valóságosnak lássam. Ahol a magam fajta júzer’ AZT a játékot játssza, amit alá tolnak. Övé a rendszer, enyém a tapasztalás. De mivel Ő nincs benne a játékban közvetlenül, ezért nem megtapasztalható a színfalak között. Nem jelenik meg egyetlen egy összecsapásban, vagy sarokban, fordulóban. Kívülről, felülről ügyel.

Ha elfogadod, hogy van egy rendszer, melyet követve elérheted, hogy eljuss a VALÓS CSELEKVÉSIG, akkor ezt betartva megláthatsz olyan dolgokat, melyek elérhetetlennek tűntek eddig. Mert a CIKLIKUS rendszer stációinak, állapotainak belátása adja a következő lépést, automatikusan.

FELISMERÉS – ELFOGADÁS – CSELEKVÉS

Bármikor be szeretnék avatkozni a saját folyamataimba. Meglátni azt, amiben vagyok, akkor először mindig a FELISMERÉS állapotával találkozom. Ezzel elérhetem, hogy ne csak az automata érzékelés működjön, hanem egy elemzőképes felismerés. Amikor az agy azon része dolgozik, ahol a nemmegszokott’ idegi pályák kapcsolódnak, egy új folyamatot ismerve fel. Ami ugyan ott volt mindig, de mivel nem néztem rá nyitottan, ezért észre sem vehettem. (Ez az automata agy működésének köszönhető. Vagy talán úgy helyesebb, ha azt mondom, hogy az agy automata működésének köszönhető. Mert az agy bizonyos dolgokat úgy egyszerűsít, hogy kizárja a megfigyelés állapotaiból a számára lényegtelen’ dolgokat. Ezért nem veszem észre azt a csajt, akit mindig is kerestem, miközben a kibecseszett mobilomat nyomkodom. Mert a csaj, akit amúgy már régen keresek, rendelkezik valami olyan dologgal, ami alapján az agy egyszerűen AZONNAL kikapcsolja a felismerésből. (Mondjuk vörös a haja, én pedig barnákat keresek.))

A FELISMERÉS állapota azért érdekes, mert ez a legtöbbször meg szokott lenni. Leginkább megjelenik, mert rájövök, hogy valami nem frankó az adott életterülettel, folyamattal, elkezdek keresni, és rá is jövök, hogy mi az. Kiderül, hogy általánosítok, elítélek, vagy egyszerűen nemveszekészre’. A FELISMERÉS állapota gyönyörű (de még passzív tér!), mert valahogy szétkúsznak a felhők az égen, a tömeg szétválik, és ott a valóság, amit eddig nem láttam. Állelúja’!

De most jön a mások lépés, ahol meglátásom szerint legtöbbször elbukik a folyamat, a cselekvés ezért nem valósul meg, és ezért lesz halogatás, cselekvés nélküliség a folyamataimból. Egyszerűen nem fogadom el…

…nem fogadom el a bennem felmerülő érzéseket az adott helyzettel kapcsolatosan. Nem fogadom el, hanem legtöbbször elítélem. Megítélem. Elfogadás nélkül. És itt nem tud megvalósulni a valós cselekvés. Nem is akár miért, mert az ítéletem alapján kezdek el cselekedni. ETTŐL csúszik el a fókusz. Ettől kezdek el valami olyat megvalósítani, mely nem is célom valójában. Melyek gátolják a tisztánlátásomat, cselekvésem céljának valódi fókuszáltságát.

Ott is sok tévedés születik, mikor a FELISMERÉS után megjön a következő lépés, és akkor az elfogadás tárgya nem a bennem levő érzés létének jogosultsága, hanem a helyzet tehetetlenségének elfogadása. Ez nem valós elfogadás! Ez tévedés!

A valós ELFOGADÁS az itt megjelenő Érzés elfogadása! Legyen az pozitív, vagy akár negatív állapot. Ítélet nélkül! (Ezért fontos energiában, érzésekben, Hawkins tudattérképben gondolkodnunk) Az ELFOGADÁS egyetlen pillanat! Egy töredéknyi rész, mely transzformálja az életemet. Ugyanis azzal, hogy elfogadom a bennem megjelenő dühöt, haragot, tehetetlenséget, félelmet, a jelen pillanatba kerülök. Ezzel meglátom azt, amit eddig nem. Kiderül számomra, hogy mi is folyik bennem valójában. Mert az elfogadás nélküli állapotban az elme kizárja a valóságot, a teljes kép meglátásának képességét. Egyszerűen mintha elvenné az érzékelésem egyes eszközeit. Az elfogadás állapota (350) a hawkinsi rendszer szerint az AKTÍV térbe visz. Ha begyakorlom az elfogadást, akkor az elmét megkerülve’ juthatok felismerésekhez. Egyszerűen a működésemet változtatom meg.

A CSELEKVÉSBEN, manipulálható vagyok, ha VALAMI ELLEN cselekszem. Ellenben ha a VALMIÉRT a középpont, akkor annak eredménye mindig aktív tér lesz. Viszont a cselekvés mindig AKTÍV állapot! (Passzív állapotok 200 alatt, aktív állapotok 200 felett. Azaz ebből látszik, hogy a valami ellen való cselekvés nem valós cselekvés. Nem a saját döntésem, nem igazi aktivitás. Ezért az eredménye is tőlem független eredmény lesz. Vagyis legtöbbször ilyenkor csalódok.) Cselekedni csak a jelenben lehet, csak aktívan. A cselekvés egy áramlás, melynek vannak állapotai, melyet talán Csíkszentmihályi professzor fogott meg számunkra a legjobban. Ahol a képességeket és a feladatokat feltüntető diagramban a szorongás és az unalom között helyezkedik el az ÁRAMLAT, vagy Flow. A cselekvésben az egyén mindig ezt az áramlást keresi. A képességek és a feladatok olyan köztes utat mutatnak, ahol a személyiségem kiteljesedhet úgy, hogy EGYÁLTALÁN NEM VIZSGÁLOK MÁR SEMMIT. Csak létezem, csak zongorázom, táncolok, alkotok, létrehozok, befektetek, azaz áramlok.

A cselekvésnek van egy tánca, amikor saját szisztémát hozok létre, saját játéktáblával, saját hadszintérrel’, saját katonákkal, saját célokkal, saját eredményekkel. Ekkor magamért játszom a játékot. Ekkor kiléphetek az örökös körforgásból. Ebből a hármasságból. A FELISMERÉS-ELFOGADÁS-CSELEKVÉS kényszerűségéből. Itt létrejöhet a magasabb tudat állapota. A megvilágosultság, vagy inkább nevezzük MINDENTMEGÉRTÉS állapotának.

A cselekvés a legmagasabb potenciál, a legfejlettebb ezoTÉR’, a legszakrálisabb működés. Viszont mindig fontos, hogy AMI a cselekvés tárgyának a középpontjában áll, az az EREDMÉNYE is! Ha egy szerelemet, kapcsolatot azért kezdek el, mert meg akarlak szerezni, akkor az a kapcsolat azzal okafogyottá is válik, amikor valóban, önmagamban azt érzem, hogy megszereztelek. Vége, snitt!

Aztán itt megjelenik újra a jelen pillanat, ha újabb felismerésem támad, újabb elfogadással, még újabb cselekedettel. A KÖR újraindul. Az elme tágul, a  valóság tovább fokozódik’…és a test egyre inkább képes megtartani ezt az állapotot. Megmarad a megértés, a lélekzet.

VÉGÜL: 

(Az általunk létrehozott finomenergiás térben, a morofogenetikus mezőben most olyan minták jelennek meg, melyek nagy része már rég levált rólunk. A jelenlegi helyzettel viszont újra megjelenik a félelem, az anyagi, egzisztenciális oldalon, és a közösségeken belül az emberek is  elválnak, leválnak. Nincs testi kontaktus, ami egy harmónikus rendszerben alapfeltétel. Természetesen ez hatással van a párkapcsolatokra, családokra is, mert az összezártság (a kényszerítettség) ugyanazt a kényszert’ hozza, amikor nincs elég én-idő. Ezeket érzelmi oldással tudjuk kezelni, hatékonyan eltávolítani a saját terünkből. Így nem fixálódik, mint egy valós minta.)

A test és az érzések oda-vissza hatnak egymásra. Ez egy finomra hangolt rendszer, melynek előre beprogramozott részei, az általunk betegségnek nevezett részek ugyanúgy az egyén fenntartását céloznak megvalósítani, mint a normál működés. A felismerés-elfogadás-cselekvés állapotai mint egy spirál emeli az embert, magamat a jelen pillanatba. Ahol én vagyok a középpont. A játék ott folytatódik, hogy magasabb energetikai mezőbe jutva automatikusan jobb átláthatósággal találkozom. Olyan térrel, ahol távolabbra, és részletgazdagabban láthatok. Én ezt a belátást, elfogadást, és ezen térből való cselekvést kívánok mindenkinek, magamnak is! 

Ha felismerés, elfogadás, cselekvés fázisait KERESEM, akkor ugyan megjelenik, megjelenhet a félelem, de rendkívül rövid időre. Mivel a test működése, a tér, a fény is ugyanazon a szinusz hullámon futnak, így semmi mást nem kell tenni, mint követni a természetest. Felismerni, ha lezuhanok bizonyos életterületeken, és…

A félelem felülről nézve támogatás! Egy magasabb rezgésből csak olyat tudok javasolni neked, ami elsőre hozza a félelem érzését. De csak azért, mert én látom a többet, a jobbat benned. De csak a nézőpontom miatt, meg mert ugyanazt a szeretetet szeretném neked is, mint magamnak! A félelem ezért ugyanúgy eszköz lehet. Ugyanúgy eszköz kell legyen, mint a pozitív eszközök az életben. És ez hozza a sikert számomra, önmagam meghaladását, a felismerést, a mindenmegértését’.

Használd a félelmet, tedd eszközzé, és tudd, ha jön, valamit meghaladtál, csak tovább kell menned! 

Jelentkezz az ONLINE előadásra, műhelymunkára! A “MIRE JÓ A FÉLELEM” műhelymunka-előadásomra. Amennyiben érdekel, jelentkezz az online verzióra, és értékeld át félelmeidet!

 

Csaba

EREDETI CIKK: BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.