M.É.G.

BELÜL SEMMI NEM VÁLTOZOTT bejegyzésben az alábbi kulcsszavak jelentek meg:

 1. TE VAGY A KÖZÉPPONT
 2. EGYÉNI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS IDŐSZAKA
 3. MINDEN LEHET ESZKÖZ
 4. GYAKORLÁS
 5. AMIBEN A LEGJOBB VAGY
 6. FOLYTASD / VÁLTOZTASS / HANGOLD FINOMRA
 7. FELISMERÉS / ELFOGADÁS / CSELEKVÉS
 8. MIÉRT helyett HOGYAN
 9. NEGATÍV / POZITÍV / SEMLEGES
 10. MÉG: MOZGÁS / ÉTKEZÉS / GONDOLKODÁS
 11. TÉR az AZONOSSÁGOK FELISMERÉSÉNEK KÉPESSÉGE
 12. JÓ és még JOBB SZOKÁSOK FELVÉTELE

Ez hát a mi közös, kis 12 pontunk!

Lépésről, lépésre vegyük át részleteiben mit is jelentenek számomra ezek.

(FONTOS! Az itt elhangzó gondolatok saját véleményemet tükrözik. A megállapítások mentesek az ítélkezés állapotaitól, pusztán megállapítások, hogy dolgozni tudjunk ezen helyzetekkel, felismerésekkel. Kérlek, gondolkozz, érezz most velem! Tegyük fel, hogy igazam van….de csak addig, amíg elolvasod az írást! Aztán vizsgáld felül! Aztán legyen saját döntés, hogy mi igaz számodra ebből.)

Jöjjön most a 10. pont…

10.) MÉG, a (HELYES) Mozgás, Étkezés, Gondolkodás:

Egy spirálról fogunk beszélni. Na jó, háromról. Az Életről. Egy Programról’.

Mely program hivatott a napi működésemet harmonizálni, energetikai mintámat ez a rendszer támogatja, emeli’. Valójában ez egy folyamat, melynek megfigyelése, és megélése által élhetem magas rezgésen, mondjuk úgy SZERETETBEN az életemet. Ahhoz, hogy tartósan fennállhasson a harmónia testben és lélekben, vagy folyamatosan tenni kell érte, vagy olyan elengedettnek, önazonosnak kell lenni, mely vonzza, és termeli’ ezt a rezgést. Ami egyben azt is mutatja, ha kiesek ebből a működésből, akkor hogyan kerülhetek vissza.

FONTOS: A Magas rezgés az egyénnek adottsága! A testnek is adottsága! Pusztán a tanult programok, napi események megítélése módosítják azt! Azaz egész pontosan nem a magas rezgés elérése a cél, mert az mindig adott! Hanem az a cél, hogy felismerjük programjainkat! Elfogadjuk, megértsük, és megváltoztassuk…a hozzáállásunkat ezen programokkal kapcsolatosan!

MOZGÁS:

A mozgás azért fontos, mert az életünk alapja. Ha nincs mozgás, akkor nincs élet. Ha nincs kiterjedés, nincs megvalósulás, létezés.

A mozgás azért fontos ebben a hármasban, mert a test és az energia mozgatásáról is szólok. Azért, mert a HAWKINS-i rendszerben a létezés alsóbb hangoltságában egyre inkább a megszűnik a mozgás. Végül eltűnik. Ellenben, ha a mozdulatlanságból elérek a HARAG állapotáig eljutok a mozdulatlanságból a mozdulatba. A mozdulat(-sorozatok) mindig magasabb tudatot igényelnek. A test fejlesztéséhez mozgásra van szükség. Az izmok fenntartásához, a képességhez’, folyamatos jelenlétre van szükség.

A mozgás kiterjedés. A 3.dimenziót csak mozgásban lehet megtapasztalni. Viszont manapság egyre kevesebb a mozgás. (Egyre több a pandémia, vagy mi a franc) Egyre többet tudunk megoldani az okostelefonunkról, a számítógépünkről. Ami persze lehet áldás is. De lássunk például egy mai ámítástechnikus’t, aki nem napi 8 órát dolgozik, viszont rendszertelenül tart szünetet, ha tart egyáltalán. Ezáltal mind a fókusz, mind a légzés, testtartás, ezáltal a belső szervek, és az energetika teljes működése eltolódik egy kevéssé egyént, életet támogató irányba. Erre jön az, hogy kevés, esetenként, teljes hiány mutatkozik mozgásban. A periférikus részek egyre könnyebben lehűlnek, sorolhatnám. Pedig 8 óra aktív ülőmunka mellett aktív mozgásra lenne szükség, legalább heti 4 alkalommal, minimum 60 perc időtartamban. És ez szerintem, ez esetben a minimum!

Nem véletlen, hogy pl. a keleti oldalon az idősebb korosztály megértette, hogy mindennap mozogni kell. Mert csak ez hoz megoldást. Még akkor is, amikor fáj valami. Jó, mondjuk nekik a kultúrájukban is inkább benne van. De tévedés ne essék, ha felismerted a problémát, akkor már a TE felelősséged a megoldása.

A magasabb rezgésben a mozgás nem kifele, hanem befele irányul, valósul meg. Ezért ne tévedjünk akkor, ha például egy megvilágosult mesterről beszélünk, akkor az Ő (test) nyugalmi állapota is tartalmazza a mozgást, csak befelé. A nap hosszat elkövetett’ ülés ez esetben rendelkezik azzal a kiáradással, mely a test mozgatásáról szól alap esetben. Ekkor ez az energia a belső energia áramoltatásáról szól már. (Akár egy csikung, tajcsi) Mint amikor megtanulsz vezetni, akkor már esőben és nagy forgalomban is tudod irányítani az autódat. Képes vagy a hely változtatásra, akkor is, ha egy helyben ülsz…háttal. (Ne próbáld ki otthon!)

ÉTKEZÉS:

Az étkezés lényege a bevitt (külső) energia minősége, mennyisége és időzítése.

Amikor ételt veszünk magunkhoz, akkor fel kell ismerjük önmagunk igényét. A bennünk megjelenő jelen pillanatot. Hiába mondja egy rendszer, hogy mit jó fogyasztanunk. Egy idő után magunknak kell tudnunk, mérhetetlen pontosan. Ahogy a mozgás, gondolkodás, úgy az étkezés is önmagunkhoz képest mérendő’! Azaz minden magunkhoz képest értékelendő.

(Itt szólnék pár szót a jóga ahimszájáról’, azaz a ne árts, ez esetben “ne fogyassz állati húst” gondolatáról is. Mivel szerintem nem helyesen van értelmezve sok jógás által. Ugyanis a nem ártás állapota elsősorban rólam szól. Azaz saját magamnak való nem ártáson keresztül juthatok el a többieknek való nem ártás állapotáig. Vagyis szerintem a nem ártás úgy igaz, hogy ha a szellemem ott tart, és esetleg már a testem is ott tart, AKKOR ne fogyasszak húst. Mert ha nem így járok el, akkor ártok magamnak. Ugyanis ezidáig, ebben az esetben, TILTÁSBÓL fogok nemfogyasztani’! Már pedig nem ez a cél. De ez csak egy kitérő volt. Egy jelzés. Ezt is vizsgáld meg, és dönts magad etikája, belátása szerint.)

Az étkezés több ok miatt lényeges életünkben. Alap esetben azért, mert kapcsolatunkat hozza a világgal, a 3D létezéssel, a testen keresztül. Továbbá azért, mert energia és információ bevitelt is jelent. Melyet a Test transzformálhat elemekké. Melyből tovább építheti, hangolhatja magát, kapcsolódva a 3D-hez. Végül azért fontos az étkezés, mert finomhangolásra alkalmas a tér (ahol, amiben élek) irányából a test irányába, az ételek minőségén, mennyiségén, párosításán és időzítésén keresztül.

Étkezéskor megváltozik az érzékelés is. Még inkább a jelenbe kerülök. Nem beszélve arról, hogy anno az étkezés a Mindenhatóval való találkozás pillanata is volt. Áldással, imával az elején, és ennek jegyében elfogyasztott étel, eltöltött idő. Remélem visszatérünk ezen hagyományunkhoz. Kapcsolódva felettes terünkkel. A Mindenhatóval, a megfoghatatlannal és ezen keresztül (legbelső) Saját magunkkal.

Illetve itt még egy nagyon fontos dolog áll az étkezés középpontjába. Maga az étkezés arról is szól, szólhat, hogy magát az ételt te magad teszed magas rezgésűvé. Akár a benned megélt magas rezgések által.

GONDOLKODÁS:

Ma a gondolkodást nem vesszük teljes egészében magunkhoz. Mert a testhez kötjük. Ezért nem is tudjuk megtapasztalni EGÉSZséges állapotát. Mivel a gondolkodásunk magasabb’ foka a HIT. Ami által teljes lehet a KÉP saját magunkról, környezetünkről.

Sajnos mai világunk a hitet valami megfoghatatlannak titulálja. Pedig szó sincs erről. Csak azért érzékelhető így, mert annyira bele vagyunk ragadva az anyagba. Annyira az elme oldaláról közelítünk, hogy csak ez lehet a válaszunk. Pedig a hit a tér kiterjesztése, a tovább haladás lehetősége.

Gondolkodásunkat meghatározza a tapasztalati oldalunk, de hozott anyagból is dolgozunk (minták), csak sok esetben nem vagyunk tisztában vele. Ugyanis működésünket a generációs, történelmi síkok egyértelműen befolyásolják. Legtöbbször úgy, hogy nem is vagyunk tisztában vele. De ettől ez még működik.

Mikor azt gondoljuk, hogy gondolkodásunk vagyunk, akkor beláthatatlan a test egésze, és az érzékelés magasabb fokai. Amikor azt gondoljuk, hogy a test vagyunk, akkor leválasztásra kerül a felettes én. Amihez régen folyamatosan kapcsolódtak őseink. Legyen az munkában, lakás berendezésben, vagy étkezésben. De ezek NÉZŐPONTOK voltak…vannak…azaz még ma is azok. Azt viszont tudnod kell, hogy maga a nézőpont határozza meg az EREDMÉNYT! Ez nem a felszíni, belátom, beletörődöm állapotaira igaz, hanem a mély átélésére ezen állapotoknak.

A gondolkodásom meghatározza az eredményemet. Ha nem jutottam eredményre’, akkor valami már a legelején hibás volt. Ennek legtöbb nehézsége az általam felvett környezeti, tanult, vagy általunk generációs, történelmi síknak nevezett térben keresendőek.

 

EGYBEN:

A három spirál három állapota.

A Mozgás, Étkezés, Gondolkodás hármasa egyenként három szinten élhető meg. Legyen mondjuk szemlélő, alkalmazó, haladó a neve. Mindegyik egy spirál, mely felfelé törekszik. Támogatva engem, mint Felhasználót, a magasabb energia felé.

Ugyanis mindenem ott van, a magas rezgésben.

Mivel szerelemből születtem.

A Jelen pillanatot élem.

Halálom maga lesz a visszatérés.

Így belátható, hogy valójában nem is a magasabb energiák felé törekszem, hanem a testem, elmém törekszik arra. Mert magam a magas rezgésben vagyok. Ez egy út, a “Legyél ott!”megélésének állapota. A megengedés ezen állapota nem erőtlen átadás. A Megengedés erő és döntés a jelen pillanatban levés állapota. Ez egy harci ösvény. Az alázat ösvénye. Azért, hogy visszanyerjük a hitünket, saját magunkban. Mert ez veszett el. Ez az, ami hiányzik ma mindenkinek. (Nekem is!) Mindenkinek a maga szintjén. Csak kevesen vannak tudatában. Mert elméjük másra fókuszál. Máshol járnak, vagy egyszerűen csak nem vallják be maguknak. Magukat akarják menteni, pedig nincs mit megmenteni egy halhatatlan lelken. A halál félelem a testet féltés félelmi állapota. A félelem az elme számára bármikor elhozhatja a véget, a halált. Pedig végtelenek vagyunk. Még tudatunk is meghaladható. Mind látjuk, hogy a régmúlt állapotai áthozhatóak, tapasztalhatóak. Egyszerűen csak egy gyakorlott test kell hozzá, megfelelő energetikával, hittel és eltökéltséggel. Talán szentimentálisnak tűnök, esetleg másik jelzőt kapok, de hidd el, ez csak belátás. A Bizalom állapota.

A MÉG. Program úgy teljesülhet, ha engeded vezetni magad. Engeded, hogy tanítvánnyá’ válj. (Nem felém, hanem a befogadás felé válj tanítvánnyá!) Átadva magad az energiának, mely készen áll, hogy transzformáljon téged. Kérdezhetsz, hibázhatsz, tapasztalhatsz. Ebben a Mentor csak egy tényező, egy eszköz. Igaz, fontos eszköz, de akkor is eszköz. A középpont te vagy. Itt kerülsz vissza saját sodrásodba. A belső (vagy befelé) figyelés állapotába.

A SIKERMECHANIZMUS Program ezért született.

A MÉG. programnak van egy további része, mely csak akkor érhető el, ha megértjük, megtapasztaljuk, és begyakoroljuk az alapok működésének szabályszerűségeit és a saját működésünk sajátosságait. Ez CSAK személyi szinten lehetséges, mindenkinek egyénre szabva!

 

VÉGÜL: 

Végeztünk 10 ponttal. Jó kisdobos vagy, ha elolvastad.

Visszacsatolnák a kezdetekre, amikor azt írtam, hogy csak EZ a Tanítás létezik számomra. Nincs mit felismerni mást. Ezen azonosságokkal az élet más lesz, mint volt.

Már csak a TÉR marad és a JÓSZOKÁSOK’. Kezdj bele bátran! Tapasztalj, és légy határtalanul boldog! Minden pillanat számít! Ha letörsz, ne csüggedj, a rezgések változnak. Várd ki az időd, és légy résen’. Jó időben, jó helyen lenni művészet. Legyél hát művész! Mesteri, ahogy megalkottak! Mert akkor is művész vagy, ha elhiszed, és akkor is, ha nem. Akkor is jó helyen vagy, jó időben, ha AZT hiszed, és akkor is, ha nem. Ez a MEGHALADÁS művészete. Ahogy problémákat nem megoldani, hanem meghaladni lehet csak.

De most már tudod miért húz automatán lefelé a test, a gondolat az első pillanatban. Most már tudod, hogy miért találkozol először mindig negatív térrel. Most már tisztában vagy az eszközökkel a nehézségekkel, feladatokkal, és hozzáállhatsz úgy, mint egy nyomolvasó, aki élvezi a feladatát. Megértheted SAJÁT MAGAD, a MŰKÖDÉSEDET, és hozhatsz egy olyan döntést, mely valóban Téged szolgál! ÉN, MI EZT gyakoroljuk folyamatosan. Egyénileg és csoportosan is. Jó gyakorlást kívánok Neked is!

Most már csak egyetlen csavar, egy összetevő, egyetlen adalék hiányzik’ és hozzá is kezdhetsz önmagad megvalósításához legyél akár negatív, akár pozitív tér. Legyél támogatva, vagy sem.

Jóegészség’

Csaba

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.