Közösség

Ha már egyéniben működik, akkor jöhet a közösség. Dolgozhatsz az elakadásaiddal, a céljaiddal, most már közös térben. Ez a második lépés! Persze létre is hozhatsz saját feladatot, amihez kereshetsz partnereket, hasonló gondolkodással, támogatással, és létrehozhatod mindazt, ami eddig nem ment. Ez már egy tudatosabb, érzőbb közös tér, ahol egymásra hangolt közösségben, közös célokkal találkozhatsz.

„Csoportban megtapasztalhatod, hogy a saját komfortzónád kitágul, és emiatt olyan dolgok válnak elérhetővé, amik korábban nem voltak azok. A csoportban való működés alapfeltétele, hogy az elme megértse, hogy a csoportban létezésnek milyen előnyei vannak. Korábban a csoportban való létezés inkább egy alkalmazkodást jelentett, később ezt leváltja, hogy én mit tudok betenni a csoportba, és mit kapok a csoporttól. A megértés után az egyéni terápiákban lehet feloldani azokat a traumákat, amelyek miatt eddig nem működött a létezés, és a csoportban való létezés egyaránt.”

Tamás

„A csoportba úgy kerültem, hogy kb.könyörögtem, hogy engemis’, engemis’, és mára már ez az érzés is nyugvópontra jutott. Ma már nem különálló magocskának látom magam, hanem egy összekapcsolódásnak’ másokkal.”

Rita

 

Kapcsolódj be közösségünkbe!